UBER такси? Да се надяваме скоро навсякъде…


asddd

На кой му е писнало от помпите и гадни таксиджии? Ето един начин да се отървете от всичко това.Край на мизерните, скърцащи, миризливи таксита и сходните им шофьори, било то без книжки, пияни или напушени. UBER е напълно иновативна система за придвижване, която ви предоставя невероятната възможност да пътувате много по-лесно. Каква е  разликата от останалите таксиметрови компании? Ето някои предимства.

004

ЦЕНАТА. Най-важното нали? Минимално 3 лева, но пък цената на километър е доста добра. За по-дълги разстояния е перфектно. Сега естествено в малките градове, където почти всяка дестинация е на 2,50 не е много на оферта, но за големи разстояния определено е за предпочитане. Да, бабо, ще можеш да ходиш до село с UBER. За 10 километра 4 лева плюс таксите – около 5 лева. Не е зле.

Налълно безконтактно плащане. Всички знаем, че българина няма особено доверие на банковата система, но нека си го признаем бъдещето е в тази посока. Вече се плащат стоки без такси и парите в кеш ги ползваме само за продавачите на чубрица, било то на пазара или пред блока… Доста са местата където можете да плащате с карта, замислете се дали бихте използвали този метод за плащане при превоза с такси? Освен примамливите цени, които можете да видите по-горе за гр. София, UBER ви предоставя възможността да повикате кола само и единствено с GPS-са на вашия телефон. С приложението за Android и iPhone, забележете и за Windows, можете да повикате кола до точното място, на което се намирате. Ето още една заплата по-малко.

Добро отношение. Сигурност. Можете да станете UBER шофьор, ако покривате изискванията. Да имате чиста книжка. (за разлика от бакшиши-те, които нямат). Без наложената мафия, без събиране на 10 коли пред блока ти за 5 лева. Без смърдящи на алкохол боклуци.

Чистота и комфорт. Изискванията да бъдеш UBER шофьор са доста завишени – чиста книжка и (забележете) кола, след 2006 г… Тук много хора изгоряха, но пък нека, трябва да се научим да сме по-чисти и спретнати. Стига скърцане и дунапрен стърчащ от всеки възможен ъгъл. Също така ще можете да избирате вид на превозното средство.

Регистрацията е много приятна и лесна, дори можете направо да си сканирате картата (ей тука, половината затваряте приложението) Задавате параметри – возите се и след това автоматично ви се спира сумата, която сте отчели. Това е без ресто, стотинки, “Ама имам цяло 20” и тем-подобни глупости. UBER си спира комисионна и шофьорът си получава парите, по банковата сметка. С една дебитна карта и кола можете да станете шофьор и да помогнете за развитието на тази система, пък и да изкарате някой лев. Край на наложения олигопол на такситата. Да се надяваме тази система да бъде навсякъде в най-скоро време.

Screenshot_2014-12-11-17-20-28     Screenshot_2014-12-11-17-20-43

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

One thought on “UBER такси? Да се надяваме скоро навсякъде…

  1. Интересно, аз не бях чувал за тази система и като цяло е адски удобно.

Comments are closed.