Елементарни хора с елементарни желания


Image_1766639_126

 

Елементарен, елементарна, елементарно, мн. елементарни, прил.

  1. Прост, несложен; който трябва да е известен на всеки. Елементарни правила за учтивост.
  2. Опростен, повърхностен. Елементарен човек. Елементарно разбиране на проблема.
  3. Начален; който се отнася до основните положения в една област, наука. Елементарна теория на музиката.
  4. Спец. В химията – който се отнася до елемент (в 5 знач. ).

 

  • Елементарни частици. Спец. Във физиката – най-малките частици, от които е съставена материята.

 

Понеже съм възмутен последно време от хората, реших да споделя. Елементарните хора имат досущ елементарни мечти. Колкото по-ограничен е един човек, толкова по-ограничен е и мирогледът му.

Какво е елементарна мечта? Сега някой ще започнат да се оправдават с това, че всеки е различен, мечтите и музиката, която слушаме, не ни определят интелектуално… Ами не е така определят ни, защото обогатените хора знаят, колко широко може да се разпростре човешкия ум, когато има нужните знания. Не може да слушаш музика с 100-200 думи, от които 99-199 се повтарят и да се имаш за по-важен от останалите. Желания, които обогатяват само ежедневните ни нужди са не само елементарни, но и дори смешни. Мечтите ти да спират до там, как ядеш, как да се придвижваш, как да се обличаш, как да общуваш с приятели, как да ползваш интернет…  (коли, дрехи, марки, телефони, таблети, лаптопи). Това са просто елементи, нищо толкова важно. Е, човек който мисли само за това не е ли елементарен?

Можете да си направите сметката, колко ограничени и елементарни боклуци ни управляват, само като им видите колите и именията. Добре хайде, идиотите с анцузите и BMW-та ги разбираме, те са идиоти, да се показват, мафията и богатите също ги разбираме, при тях е въпрос на положение, ама тия боклуци пред кого се показват, пред хората които нямат пари за хляб или пред разбитите болници и линейки? Аз не разбирам като нищо не правиш, какво значение има в каква кола се возиш?

Преди няколко дена случайно дочух разговор между няколко момичета, които имаха елементарни желания да ги повозят в някоя лъскава кола. Типичен пример, дали ще е кола, телефон, някой дреха, няма никакво значение. Естествено, че желанието им не е да спасят света от глада. Сигурно биха споделили тази статия в социалните мрежи, но дори няма да осъзнаят, че тя се отнася за тях. Ето за това смятам за елементарно мисленето на много хора. Пропускат същестественото и се хващат, за нещо малко. Това е горе-долу, като някой поп-фолк песен. Въртят някакъв текст, който се повтаря (общо взето във всички песни един и същ) и някъде там в различната част има нещо, за което да се хванат, да кажат, че им харесва заради това, иначе как бихме могли да сме толкова „яки“ сред аудиторията от също толкова елементарни хора около нас. Ако все пак продължавате да четете и ме смятате за голям „хейтър“. Не се притеснявайте още обичам роднините и себе си. Притеснявам се за тази част от хората, който не са стигнали да четат до тук,  защото това е прекалено дълго четиво за тях. Тези хора, който са с наложено, от медиите, мислене или просто нямат такова, защото книгите „хапят“, и то тези, които са за четене не говорим за COSMOPOLITAN. Тези хора, които виждат, но всъщност са слепи. Това са 70% от българите в днешно време. Ето ви няколко съвета от един човек, който не може да ви понася, но не се притеснявам да го кажа, защото така или иначе по-голямата част ще ме ругаят и на тях имам да кажа нещо БЛАГОДАРЯ.

Образовайте се хора. Преди много време, когато не разбирах от нещо и аз бях като вас обсъждах го, но както аз така и вие не разбирате от всичко. Приемете го и се абстрахирайте от мнението на останалите „компетентни“. Само ние българите разбираме от всичко,но не разбираме от нищо. Задръжте коментарите там където не сте компетентни, пробвайте да слушате.

Второ престанете, да се мислите за нещо повече от останалите. За да сте нещо повече от тях трябва да спазите първото правило. Тоест, ако не се образовате и то от някой сигурен източник не от телевизията. Там няма да обогатите мирогледа си, може да се запознаете само с фалша наложен в страна, дори света.

Замислете се, дали се движите в правилна насока и дали има смисъл от това,което правите. Теглете една равносметка на изминалата година. Колко от целите си успяхте да постигнете? Постарайте се следващата година да са с едно повече,защото когато човек е доволен от себе си е удовлетворен и щастлив.

Бъдете по-смели. Разширете мирогледа си. Не се страхувайте от непознатото. Някои неща изглеждат сложни, дори неприятни само на пръв поглед. Стегнете се и се сблъскайте със страховете си, ще видите, че отвъд модата и кафенетата има далеч по-забавни и интересни неща за правене. Правете нови неща, когато ви се отдаде възможност.

Направете добро. Добрините винаги могат да отместят вниманието от интелекта ви. Ако не смятате, че притежавате такъв, то поне се постарайте да сте добър човек. Гледайте да правите добрини винаги, когато ви се отдаде възможност.

Имах намерие да пиша в съвсем друга насока и да покажа някой по-известни мнения на психолози и философи, но реших да покажа колко съм възмотен. Предполагам,че не съм единствения и разбира се има други трезво мислещи хора.

Не е добре да се дава съвети, но като тръгнете да защитавате някоя марка се замислете на кого изобщо му пука от това дали вие подкрепяте марката, която така или иначе вече е утвърдена на пазара. Има много по-важни неща, дрехите които носим са просто формалност завишете целите си. Следващия път, когато споменете, че не харесвате хората в определен град се замислете, дали е от града или просто има определен тип хора, които не харесвате. Не бъдете повърхностни и елементарни. Между другото спестете си коментарите! Мен не ме интересува вашето мнение, но вас определено ви интересува чуждото, колкото и да го отричате. Постарайте се поне да се интересувате от мнението на по-стойностни личности, ако се наложи сменете обкръжението си.

Й.Й.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes