Как да калибрираме G-Sensor-a на телефона си?


Android1

Ако имате проблем с гравитацията, на вашето Android устройство, вероятно имате проблем с калибрирането на G-Sensor или на български G-сензор. Понякога колите завиват ли сами на някоя игра, или не можете да ги вкарате в пътя, постоянно кривят? Завърта ли се точно телефона когато го обърнете? Ако срещате сходни затруднения прочетете нататък.

Наскоро получих бъг на G-sensor-а на телефона си. Не беше настроен правилно, затова когато карам кола в някоя игричка, като Asphalt, колата тръгваше на дясно във водоравно положение на телефона. Доста неприятно. Ядосах се и помислих, че е развален. Реших, че ще трябва да се възползвам от гаранцията. За щастие се оказа, че ще си спестя един месец ядове и най-вече чакане. За да си потвърдя, че става въпрос за бъг в сензора, си изтеглих един Нивелир или на английски Level tool. Просто малко приложение, оказа се, че телефона ми дава 45 градуса наклон на това което трябва да е водоравно. Интересно нали?

calibrate-g-sensor-android

Има начин да настроите или да калибрирате G сензорът, самото приложение дори има калибровка, но тя е само за приложението и не дава цялостен ефект, за други приложения или игри. 🙂 Калибрирането става доста лесно, ако знаете китайски, тъй като доста нови телефони идват от там и езика на фактори-то е китайски. Направих си труда да рискувам и да си преведа и опитам да калибрирам и се получи. Ето как го направих.

Аз ползвам Lenovo S860, ако виждате този екран, когато влезете в Factory Mode. Значи написаното се отнася и за вас. Не само телефони, но и таблети също: (влизате в Factory Mode, при изключен телефон, задържате Power и Vol UP, ако не става потърсете в интернет, конкретно за вашето устройство)

1

Трудно нали, ето превод:

感应器校准		Sensor Calibration
自动测试			Automatic Test
单项测试			Individual Tests
测试报告			Test Report
调试测试项		Debugging Test Items
浦除e MMC		Format e-MMC
版本信息			Version Information
重启手机			Restart The Phone

От тук избираме първото, “Калибриране на сензора”, Там ви отваря меню от две опции. Първата значи Clear Calibration или Изчистване на калибрирането. С Power бутона изберете него. След това го поставете на равна повърхност, като маса или барплот и изберете втората опция, която значи  Do calibration. Ако менюто ви е на английски, сте избран, щастлив човек. За тези които са прецакани с китайския, ето ви изхода. След като извършите операциите избирате най-долното от опциите 2 пъти, за да излезете и да рестартирате, телефона. Трябва да е готово, при мен проработи.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

One thought on “Как да калибрираме G-Sensor-a на телефона си?

  1. Привет нямате идея колко дълго време търсих тази информация , огромни благодарности ! Възможно ли е да дадете превод на подменюто за калибрирането на g сензора ?

Comments are closed.