Люк Бесон се обърна към френските мюсюлмани в отворено писмо


Режисьорът Люк Бесон се обърна към френските мюсюлмани в отворено писмо, публикувано на 10 януари в “Монд”. Цялото писмо тук.

 

1_1

 

“Радикалните проповедници, които правят своя бизнес и си играят с твоето нещастие, нямат никакво добро намерение. Утре, братко мой, ние ще бъдем по-силни, по-eдинни, по-солидарни. Обещавам ти го. Но днес, братко мой, аз плача заедно с теб.

Люк Бесон

Интересно четиво нали? Както сами забелязвате г-н Бесон, засяга много по-дълбоки проблеми на човечеството, като икономиката. Накара ме да се замисля, че ние малките хора не сме важни в играта на шепа хора, независимо какъв цвят сме. Тук говорим за реални хора, които убиват, но те го правят по стандартния начин с калашников. Нашите терористи (ако щете ги наречете Илюминати) ни убиват чрез глад, жажда, болести некачествени храни и т.н. Техните терористи стрелят в лицето, а нашите са ни простреляли в гърба без да ни казват и тихо гледат отстрани как се мъчим, а кръвта си шурти тихо зад нас, и се превръща в пари. Сега обаче другите терористи (тия дето стрелят) нападнаха територията на нашите терористи. На мен и е интересно, когато всеки си трепе в територията няма никакъв проблем, всеки ден измират хиляди хора от болести/бомби, глад/куршуми, но когато единия влезе на територията на другия и започне да трепе всички медии пропищяват, започват се траури и т.н. Те просто ни приемат за стока. Не си мисля, че тези богатите хора се замислят за всеки индивид по отделно, камоли какъв цвят е, тъй като ние за тях сме просто пари. За да спечелиш пари, трябва първо да “изгориш” малко пари. Едно камикадзе – хиляди хора, а камикадзето дали е било червено, бяло, няма значение, за тях, а хората които убива какъв цвят са?Нима само един?

Медиите колко милиона спечелиха от тези новини? Някой замисля ли се? Правят на честни и почтени, прибират милионите и само призовават добросъвестно към траур и съчувствие. Ами мерси, сам не можах да се сетя. Защото медиите са пак техни.

Г-н Бесон споменава, че не всички са с промити мозъци, като се обръща към тези, които всъщност от тях ще го разберат, но според мен забравя за промивката на неговия личен мозък. Не искам да звуча вулгарно, но е така, нашите мозъци също са промити по един или друг начин, всяка държава е част от система, а нашите вече постепенно започват да се доближават. Тук според мен се сблъскват два остри камъка. Нашите промивки срещу техните. Имате шанс за успех да убедите промития мюсюлмански мозък в това, сте прав, колкото той има шанс да убеди Вас, че неговите възгледи са правилни. Тук идва въпроса как ще се разберем? Консенсус, според мен е невъзможен. Добре, но терористите вече действат, а ние спим ли? Не.

Американците първи бяха ударени и си спечелиха солидна сума от това, като объркаха хората с Ирак, който няма нищо общо с цялата история на 9/11, но пък и бяха доста обвинявани за военните си намеси от кого ли не. Сега ще видим дали французите (като визирам тези които ги управляват) дали са жертвали хора за петрол? Бъдещето ще покаже. По този начин и американците ще получат отново зелена светлина за действие – още петрол. Френския легион и американската модерна армия, добра комбинация. Но дали ще спечелим всички от това или ще загубим? Не смятате ли загубите на тези животи и в Ню Йорк и Париж бяха достатъчни вече? Струват ли си тези животи за да живеем по-добре? Защото всички ще спечелите от подобно развитие на нещата. Вие – стоката – ще си работите за терористите, те ще се правят, че се бият с терористи (в Ирак, а терористите всъщност са от Саудитска Арабия, Египет, Ливан, специално Алкайда) ще си прибират паричките (от петрол, медии и т.н защото всичко е тяхно) и от време на време ще си ни избиват, ту ние тях, ту те – нас. Парадокс. Това завещаваме на децата си. Терористите са едни и същи. И нашите и техните, затова не мразете всички мюсюлмани и те са част от същата система в която сте и вие. Днес те взривиха вас, утре ние тях.  Мразете тези които ви налагат този живот, тези които управляват вас … и тях. Не се знае утре до кой терорист ще попаднете – неговия или вашия. Не бъдете расисти.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes