NDOE (DRS) за минали и бъдещи проекти


ndoe_800

 

NDOE, един от най-талантливите български рапъри, прави хип-хоп още от далечната 1994-та година, когато с първата си група “Амнистия” издава албум на касетка. Тогава е само на 14, но уменията не могат да останат незабелязани. През 2001, заедно с неговия човек Митака (DRS) пускат култовия диск “Урок #1”, излязъл от Sniper Records. Албумът е уникален, тъй като почти за всяка песен е поканен друг артист. По това време се раждат яки фийтове с Нокаут, Слимарата, Спенс, Димна Завеса и много други.

Първо поздравления за Refresh-а на „Каше“-то с Килата. Много ни хареса. Беше почти ясно че ще направите песен. Мисля, че се получи много добре. Благодарим ти за новото-старо попълнение за слушане по време на следобеден чай.

Как стигнахте до идеята точно за Refresh и реализирането на точно това пърче?

Радвам се, че ви кефи – съвсем случайно се случи. Килата се кефеше на стария трак и заби рими на бийта. Даже аз не мислех да вкарвам текст. Но седнах един ден и написах нов куплет, то пък стана добре, и така. Няма някаква стратегия. Мисля, че е супер яка идея, и го направихме.

 

Как се работи с Килата?

Килата е пълно про, и с него се бачка лесно – все пак е доста отдавна в играта.

 

В коментарите на клиповете виждаме много, в които те сравняват с F.O. и Qvkata DLG. Кажи ни в какви отношения си тези момчетата, познавате ли се? Какво мислиш за тяхното творчество? Замисляш ли общи парчета с тях?

Познаваме се, те са много добри емсита. Мисля, че се развиват добре. Хубаво е в България да има такива изпълнители – с послание и силна енергия. Не изключвам парчета с тях, просто още не сме стигнали дотам.

 

Замисляш ли общи парчета други рапъри?

Да, дори в момента с Митака завършваме едно парче с Young BB Young, което ще е мега чук.

 

Парче с някоя певица скоро? 

Супер ще е примерно да направим песен с Миленита. Силна е, и различна.

 

Слушал ли си 42? Допада ли ти този стил? 

Да, слушал съм го, направи ми впечатление дикцията му и начинът, по който пуска думите върху бийта, рапирането му е бетон и мисля, че е доста техничен рапър. Кефи ме реденето му.

 

Feat с Криско? 

Да, знам го тва парче, яко е.

 

Ходиш ли си в Добрич? 

Да, ходя да се видя с родителите си по празниците. За Коледа бяхме там с Митака в диско-клуб “Звезда”, направихме зверски лайв с целия град.

 

Защо не запишете някой клип пролетта в новия ни парк, както едно време?

 Защо не? Дори имаше идея OneShot-a да снимаме точно там, но беше много сложно, чисто организационно.

 

Как реши да влезеш в FTS? 

Поканиха ме пичовете, кефя им се и аз.

 

Извини ме за последния въпрос, ако искаш отговори, но трябва да те попитам тъй като имам конкретни виждания. Би ли направил поп-фолк песен, ако ти предложат? 

Това е смешно.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

3 thoughts on “NDOE (DRS) за минали и бъдещи проекти

  1. Само малко фактологични уточнения. Амнистия имат 2 албума. Вторият е 97-ма и се казва Източната част ли, а Митака винаги си е бил част от Амнистия.

  2. Kak shte pitate ndoe za chalga beeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee?????????????

Comments are closed.