Николай Ташев – ComboRides


CR.com presentation

Как ви дойде идеята за създаването на подобна система?

Аз и моите колеги учихме заедно в чужбина, където често се възползвахме от такива платформи и сме много доволни от тях и хората, с които пътувахме. Но когато се прибрахме в България видяхме, че в страната, а и в региона няма толкова добри услуги. Имаше платформи, които не се поддържаха, имаше facebook групи, но нищо близко до това в западна Европа. За това решихме да направим ComboRides.com, като заложим освен на добра платформа и на добъре, брандинг и т.н. за да може услугата да се развива и използва от повече хора.

Колко време ви отне реализацията?

Реализацията ни отне около година.

 

Бихте ли си сътрудничили с други платформи за пътуване? (като UBER)

Споделеното пътуване е част от споделената икономика. В основата на нашите виждания е колаборацията. Винаги сме оторени към колаборация и то не само с други фирми за споделено пътуване, а като цяло. Естествено стига визиите на екипите да съвпадат 🙂

 

Как върви системата имате ли потребители, разполагате ли със статистика? Бихте ли ни споделил от нея?

Платформата се развива доста добре. Много сме доволни, че от първия ден, в който я пуснахме потребители ни дават конструктивна обратна връзка. В края на 2014 година имахме над 700 активни потребителя, над 400 организирани пътувания, 2450 фена във Facebook.

 

Инвестирате ли в маркетинг? Бихте ли раздавали рекламни материали, в тона на “пътуването”, да речем на лоялни потребители?

Да, инвестираме в маркетинг, като най-голяма част от ресурсите ни отиват за реклама. Тъй като целия проект се реализира с лични средства сме преценили да инвестираме в онлайн маркетинг, като най-ефективен начин за рекламиране. Вече имаме готов дизайн на физически рекламни материали, които сме планували да използваме в бъдеще.

 

Вие бихте ли ползвал системата си?

Не просто бихме, ние си я използваме 🙂 Винаги когато пътуваме предлагаме споделено пътуване в ComboRides.com. Освен че пестим пари и не пътуваме сами, събираме мнения за споделеното пътуване от спътниците, което е много полезно за нас.

 

За улеснено приложение за Android и iPhone мислил ли сте? Може да работи с навигацията и да помага на хора, които са в движение за откриване на превоз стига да се популяризира достатъчно. 🙂

От доста време сме планирали риализацията на мобилна апликация. В момента преговаряме с партньори за нейното реализиране. За услугата, която предлагаме мобилна апликация ще е голямо удобство за потребитеите и работим усилено за нейното осъществяване.

 

Пътувал ли сте на стоп?

Аз лично не съм пътувал на стоп. Един от колегите доста практикуваше като по-млад.

 

Качвате ли стопаджии?

Стига да има място в колата, стопаджиите са добре дошли 🙂

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes