Днес пускат Windows 10 – БЕЗПЛАТНО


microsoft-reveals-the-official-windows-10-wallpaper-485311-5

Днес 29.07 е официалната дата, за пускането на новия Windows 10, който ще продължи традицията с качеството на всеки 2-ри в серията. Новият продукт, ще се явява по-добър Windows 7, тъй като Windows 8 се оказа пълен шит. Преди да навлезем на дълбоко, тези от вас които са с нелегален Win, най-вероятно ще прочетат материала просто от любопитство, но тези които са си закупили Windows 7 или Windows 8 ( в това число влизат устройства, които са закупени с операционна система) ще могат да се радват на БЕЗПЛАТЕН Windows 10 (легално).

За да преминете към Windows 10 трябва преди това да направите резервация за обновяване. Опцията за резервация е включена към последния update за Windows 7 & 8.

GetStartedApp_Image_1x

 

След като се регистрирате, чакате да одобрят. Ще ви изпратят уведомление през което можете да направите преминаването към новия Windows.

win10ReserveReady

 

Безплатния период, за ползване на новата операционна система е една година – 29.07.2016.

Минималните изисквания за машината са доста понижени. Все пак се препоръчва компютърът ви да ги надхвърля. Някои от приложенията в системата имат високи изисквания към хардуера.

  • RAM: 1 gigabyte (GB) for 32-bit or 2 GB for 64-bit
  • Hard disk space: 16 GB for 32-bit OS 20 GB for 64-bit OS
  • Graphics card: DirectX 9 or later with WDDM 1.0 driver
  • Display: 800×600
  • Processor: 1 gigahertz (GHz) or faster processor or SoC

 

Предвидете си около един час за инсталирането. При по-новите устройства това може да стане само за 20 минути, докато при по-старите може да отнеме над един час. Не е задължително да правите чисто инсталиране, така че може да запазите данните на компютъра си.

Макари IE да е мъртъв, духът му се живее в новия Microsoft Edge. Отговорът към Apple се казва Cortana – гласов помощник. С новия Win върви и нов офис пакет – Mircosoft Office 2016 с чиято помощ върху уеб страниците се правят ръкописни бележки, споделят се с приятели и се преглеждат в режим на четене. Windows ще предложи нови версии на Word, Excel, PowerPoint, OneNote и Outlook. Windows 10 ще обедини телефона, компютъра и Xbox-а ви, това значи пълно синхронизиране на приложения, документи и игри. Windows 10 e достъпен в 190 страни от които и България.

Ако вече имате впечатления от новия Windows, моля оставете коментара си по-долу.

 

 

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes