Скейт без колела – Lexus Hoverboard


lexus-hoverboard-ft-1024x575

Сигурно всички сте гледали “Завръщане в бъдещето”. Хоувърбордът на Lexus може да не е точно същия, но пък изглежда много яко и се кара доста трудно. След цял месец спекулации и маркетинг, най-после го пуснаха официално. А вашия е с колела?

Оказва се, че бъдещето не е лесна работа. Професионален скейтбордист, като Рос МакГорън изпитва доста затруднения при овладяването, на основните движения, на борда. Това не е изненада, тъй като да караш този борд е все едно си се качил на влака Маглев. Комбинацията от супер-кондуктори и магнити работи срещу гравитацията, което повдига бордът от земята. Готината пара, която излиза от борда не е ефект. Това е от течния азот, който използват за да охладят супер кондукторите до -196 °C, температура която ги кара да станат супер проводими.

Макари да изглежда много готино, много разочароващо бе, когато разкриха, че видеото е снимано на метална повърхност. Макари да е много добре украсен и ефектен, клипа на Lexus не се различава особено от стотиците лабораторни опити и демонстрации, които сме виждали през последните десетилетия. На практика не са открили нищо ново. Доста скован и не много оригинален все пак си е хоувърборд. Ако се интересувате може да видите и видео за създаването на страхотната дъска, което разкрива физиката зад проекта, но първо гледайте това:

 

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes