Искаме опция НЕOП в бюлетините!


530557-noneoftheaboveballot-1364988248-777-640x480

 

Изпробван начин за показване на отрицателен вот или вот против всички. Нито Едно От Посочените e възможност от която българския народ се нуждае много спешно. Рестарт на системата е нужен! Ниската избирателна активност последните години показва нуждата от такава опция в бюлетините, можем да я “подчертаем” ако постигнем добър БЯЛ ВОТ.

 

Искаме да призовем всички управляващи, по-точно да ги предизвикаме, като са толкова уверени във възможностите си като политици, да го докажат. Променете избирателната система и добавете независимата НЕОП възможност на избирателите, ако толкова много ви обичат ще ви го докажат. Ама вие сте невестулки и отхвърляте всичко, което може да ви изрита, като такива от парламента. Края все пак наближава, всички го усещате. Народа няма да търпи още дълго. Бъдете поне един път ЧОВЕЦИ и дайте свободата на избор.

 

Народе, спиш ли? Събуди се и започвай да искаш! Искай докато не ти дадат, с мълчание и не-гласуване нищо няма да стане. Имаме нужда да можем да отричаме! НЕОП е възможност, която ако ти бъде предоставена трябва да смачкаш, както мачкаш Like-ове във Фейса. Това е единственото спасение, да изритаме всички до един и да им забраним, на тях и семействата им да се доближават то Парламента. Нови хора, непознати, без връзки, шуробаджанащина и всички подобни глупости. Трябват ни интелигентни хора без престъпно минало, родствени генерали и т.н. Независими, смели хора с идеи – градивни. Тези хора са сред вас, виждали сте ги, съседи, приятели, роднини, които вие познавате и винаги сте искали да могат да направят промяна! Не са овчари и вие не сте овце, те са ваши близки, заслужават възможността да стигнат до там, да направят промяна. Същото важи и за вас…

 

НЕОП (нито едно от изброените) или NOTA (none of the above) възможност, която други страни по света вече имат. Дори и да нямат има създадени движения, с утвърдени символи за протест като Мики-Маус в САЩ. Ние искаме тази опция да бъде легално добавена и призната в изборната система на България! Тази опция позната още, като “задраскана” или “против всички” е възможност, която някои юрисдикции и организации, биха могли, да предложат на хората. Това е възможност сходна с изборът “НЕ” на референдумите, защо я няма и на изборите? Когато тази опция съществува има голяма опасност, тя да получи голям брой гласове и да “спечели” изборите.  В такъв случай започват най-различни формални процедури, на които искаме да станем свидетели. Възможностите са:

  • нови избори със същите кандидати (което би било нелогично и доста глупаво)
  • служебно правителство, което да махне опцията и да доведе до нови избори със същите кандидати
  • нови избори с нови кандидати – рестарт на системата
  • НЕОП да се игнорира и да спечелят следващите в листата – протести – бунт – война – край – рестарт на системата
  • НЕОП да заема празни места в парламента – което ще доведе до намалянето на депутатите в парламента

Тази идея е страшна само за тях, вие хората няма от какво да се страхувате! Помислете по-лошо на къде?

 

Flag_of_Russia_(1991-1993).svg

През 1991г. избори довели до разпадането на СССР са руската версия на НЕОП или “Против всички”. Опцията води до нови избори с нови кандидати в 200 състезания от 1500-те места в парламента. Повече от 100 комунистически титуляра биват победени, което кара Елцин да каже тази опция успява да убеди хората, че имат истинска власт, дори и в нагласени избори.

 

spanish_flag2

През 2011г. с помощта на тази опция жителите на Gironella (Барселона) и Foixa (Girona) успяват да намалят политиците в техните съвети с 1/2.

 

Indian-Flag-7

В Индия през 2014 година НЕОП достига 1,1% от гласовете, което е над 6 милиона души.

 

url

През 1989г. гласоподавателите в Полша гласуват срещу единствения кандидат от Полската комунистическа партия , чрез зачеркване на кандидата в бюлетината. Резултатът е в полза на избирателите.

 

unionjack300

В Обединеното Кралство също се обсъжда вкарването на НЕОП в избора на хората, това трябва да се случи преди Май 2016. Подкрепата на НЕОП в Англия расте всеки ден и създателят на движението Джейми Станли (пощальона) вече дава интервюта по медиите. В UK гласуването е задължително и хората също спешно се нуждаят от подобен ход.

 

Standard_of_the_President_of_Bulgaria.svg

Ако искате да имате подобна възможност, подкрепете ни! Свържете се с нас и нека заедно обсъдим възможностите за развитието на тази идея в България! Възможност от която всички ние се нуждаем!

Оставете коментар.

 

 

 

 

 

 

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes